Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın takkadak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla akıllıca orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması bağırsakin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Bunun önlemini de montaj esnasında yangın firması, yararlanma esnasında ise binadan mesuliyetli zevat almalıdır.

Zihnî özürlü, mevkuf yahut ıslah edilenlerin barındığı, yetkili çalışanı kalıcı hizmet başlangıcında olan ve yangın veya diğer ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına müsaade verilir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın kesifı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden hariçarı dürüst hareket kavil konusu olduğu kucakin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Olası yangın yahut rastgele bir ateş yerinde binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları binalmaktadır.

Yangın merdivenlerinin Yangın Merdiveni Kapısı kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Özellikle rafine ve kıymetli materyallerin olduğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm muamelei dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Binalarda makul standartlarda nokta alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ince gereç kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine bandajlı olarak Umumi olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden elan şiddetli olan meslekyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.

Yangın merdivenleri, sair katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın yerinde otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Report this wiki page